Radionica: MOJ PRVI DOKUMENTARNI FILM

Produkcijska kuća 4film u Vukovaru je održala radionicu pod nazivom “Moj prvi dokumentarni film” u kojoj su predavači Anita Juka, Bobo Miščević, Olja Ljubišić i Jerko Ban mlade srednjoškolce podučavali o osnovama produkcije dokumentarnog filma.

Na radionici je bila riječ o režiji dokumentarnog filma, bitnim sastavnicama produkcije (predprodukciji, produkciji i postprodukciji i distribuciji), timskom radu kao ključnom čimbeniku za uspijeh itd.

Cilj projekta je bio povećati opće znanje mladih o filmu, nastanku filma, filmskoj kulturi, potaknuti mlade na kritičko razmišljanje i zamjećivanje stvari oko sebe jer sve oko nas je potencijalna tema dokumentarnog filma.

Tijekom radionice polaznici su osim teorijskog dijela imali i praktični dio u kojemu su pod vodstvom stručnog tima snimili 5 krathih dokumentarnih filmova za koji su sami razvili scenarije, organizirali snimanje, kontaktirali protagoniste. Filmovi koji su snimljeni su: Amra- vladarica znanja, Dvije prijateljice, Dobri duh Đakova, Sofijin svijet, Vedetov san.

Edukativnu brošuru možete downloadati na linku.

 

Moj prvi dokumentarni film "Amra - vladarica znanja" from 4film on Vimeo.

Dvije prijateljice(ipad) from 4film on Vimeo.