Avvantura Film Festival: Ti mene nosiš osvojio Grand Prix za najbolji film

Nakon fantastičnih kritika na prestižnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma, četiri Zlatne Arene na Pula film festivalu, osvajanja Zlatne mimoze za najbolju režiju na 29. Filmskom festivalu Herceg Novi–Montenegro film festival, film Ivone Juke “Ti mene nosiš” zasluženo je osvojio Grand prix za najbolji debitantski film i drugi film na 6. Avvantura Film Festivalu u Zadru

Film ‘Ti mene nosiš’ dobio je još jedno prestižno priznanje - Grand prix za najbolji debitantski film i drugi film na 6. Avantura Film Festivalu u Zadru.

Film “Ti mene nosiš” imao je tri prikazivanja, pa je tako svoju zadarsku “premijeru” imao 25.08. u

Kraljevskim vinogradima, drugo prikazivanje bilo je 26.08. u Sv. Dominiku da bi vrhunac bio 27.08. na prekrasnoj lokaciji u Forumu. Ove zadarske lokacije nisu bile izabrane slučajno, a ispunjene projekcije do posljednjeg mjesta, veliki pljesak nakon svakog prikazivanja filma i veliki interes za razgovor s autorima i protagonistima filma pokazali su da zadarska publika ima sluha za dobre filmove, ali i da ih je ‘Ti mene nosiš’ osvojio svojom pričom i cjelokupnom pozitivnom atmosferom koja se veže uz sam film.

-Jako sam sretna zbog nagrade jer je ovo priznanje ne samo meni nego i svima onima koji su sa mnom stvarali ovaj film, koji su od prvog dana vjerovali u njegov uspjeh. Drago mi je da je žiri prepoznao moj rad, ali samo još zadovoljnija kada vidim reakcije publike koja je nakon svake projekcije, spontanim i dugotrajnim pljeskom zapravo dala svoju ocjenu o filmu. Kao što sam i ranije govorila Avvantura Film Festival raste iz godine u godinu, sve je više,

usudim se reći, vrhunskih filmova, koji ovaj festival svrstavaju uz bok najboljih festivala regije, a ako nastave ovim putem sigurno će izaći u respektabilan festival koji nitko neće željeti zaobići. Filmove imaju, lokacije su savršene za filmsku publiku i Zadar je kao domaćin prepoznao vrijednost filma i njegovo značenje na hrvatskoj kulturnoj sceni’ – rekla je Ivona Juka, redateljica filma.

Otkako se u našim kinima pojavio u svibnju, film ‘Ti mene nosiš’ dobio je fantastične kritike i struke i publike, što zbog režije, ali i glume i glazbe. Svečano predstavljanje imao je u srpnju na prestižnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma, a nedavno je osvojio Zlatnu mimozu za režiju na 29. Filmskom festivalu Herceg Novi–Montenegro film festival, te četiri Zlatne Arene na filmskom festivalu u Puli.

Grand prix za najbolji debitantski film i drugi film, na 6. Avvantura Film Festivalu u Zadru još je jedna velika potvrda vrijednosti filma ‘Ti mene nosiš’.