CRNOGORSKI KANDIAT ZA OSKARA U SRPSKIM BIOSKOPIMA

Ostvarenje u kojem glume Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Helena Beljanprikazan je i na nedavno završenom Festu , a reakcija publike bila je odlična. Na ovom festivalu jedna od glavnih glumica Lana Barić, dobila je priznanje za najbolju žensku ulogu u filmu sa manjinski srpskom produkcijom.
"Jako se radujem što će napokon i publika širom Srbije imati prilike da pogleda film "Ti mene nosiš”, rezultat regionalne koprodukcije u kojoj su učestvovale Hrvatska, Srbija, Slovenija i Crna Gora. Post-produkcija filma rađena je većinski u Beogradu. Tu je, naravno, i Voja Brajović, sa kojim mi je bila velika čast da sarađujem. Rad sa glumcem takvog kalibra doživljavam kao veliki kompliment", izjavila je hrvatska rediteljka Ivona Juka o dolasku filma u Srbiju i dodala:
"Radnja filma prati očeve i njihove ćerke, obične ljude, koji neretko očekuju od svojih voljenih da se menjaju, ne razmišljajući pritom da bi promena trebalo da potekne od njih samih. To je univerzalna tema, nešto sa čime se svi susrećemo, i to je jedan od razloga zbog kog je "Ti mene nosiš“ naišao na pohvale gde god je prikazan. Ništa drugačije nije bilo ni nakon projekcije filma na Festu, gde smo čuli izvrsne komentare filmskih kritičara, a sad nestrpljivo očekujemo i reakciju publike."
Neobična radnja koja prikazuje isprepletane i složene životne priče Dore, Ives i Nataše zaintrigirali su publiku u celom regionu. "Ti mene nosiš” dobitnik je brojnih priznanja među kojima su: Zlatna Mimoza za najbolju režiju za Ivonu Juku, Zlatna breza za debitantsku ulogu za Helenu Beljan , Zlatna Arena za najbolju fotografiju, najbolje vizuelne efekte i najbolju muziku, priznanja na Avvantura Film Festivalu i LET'S CEE Film Festivalu za najbolji film.
Dora (koju tumači Helena Beljan) je zanemarena devojčica u čiji se život iznenada vraća otac sa kojim razvija neočekivanu bliskost, uprskos protivljenju majke Lidije (koju tumači Nataša Janjić). Ona od svakodnevnih problema beži u svet mašte. Dok njene drugarice žele da postanu balerine, ona mašta o tome da postene fudbalski menadžer.
Ives (koju igra Lana Barić) nema predaha, jer joj jutra započinju brigom o ocu koji ima Alchajmerovu bolest (koga tumači Vojislav Brajović). Njen život je ispunjen brojnim obavezama koje je iscrpljuju, a planovi za lepši život su sve više izvan domašaja.
Nataša (koju tumači Nataša Dorčić) na prvi pogled ima sve. Ona je uspešan TV producent koji očekuje prvo dete. Dešava se preokret, zlokobne slutnje o zdravstvenom stanju se potvrđuju i započinje njeno suočavanje sa neizvesnom budućnošću.