Film "Ti mene nosiš" na visokom drugom mjestu u borbi za Oscara

Film 'Ti mene nosiš', koji je producirao 4film, a koji se nalazi u utrci za Oscara za najbolji strani film, zauzeo je visoko drugo mjesto na AwardsWatch-u, specijaliziranoj web stranici za predviđanje dobitnika Oscara.
'Ti mene nosiš', redateljice Ivone Juka, nalazi se na drugom mjestu, pored glavnih favorita ovogodišnje dodjele Oscara za najbolji strani film – iza brazilskog 'Second Mother', a ispred mađarskog 'Son of Saul'.
AwardsWatch.com prvi je community portal koji se bavi predikcijama filmskih, televizijskih i glazbenih nagrada. Trenutačno najaktualnija dodjela filmskih nagrada Oscar, kojoj se posvećuje i najveća pažnja, zaokuplja velik dio čitatelja AwardsWatcha, a ljubitelji filmske umjetnosti koji su imali prilike pogledati filmove u konkurenciji mogu glasati za glavne Oscar kategorije, među kojima je i Oscar za najbolji strani film.
AwardsWatch u glavnom članku ističe 'Ti mene nosiš' i kao jednog od malobrojnih filmova ovogodišnje utrke koje su režirale redateljice i koji je jednako dobro prihvaćen kako od publike tako i od kritičara diljem regije.
Snimljen u hrvatsko-crnogorsko-srpsko-slovenskoj ko-produkciji, film 'Ti mene nosiš', do sada je ovjenčan s ukupno sedam nagrada, od kojih se posebno ističu dva Grand Prixa za najbolji film (Avvantura Film Festival i LET'S CEE Film Festival), kao i Zlatna mimoza za najbolju režiju u Herceg Novom. U utrci za najprestižniju filmsku nagradu Oscar nalazi se među 81 filmom iz cijelog svijeta, koji s nestrpljenjem očekuju 14. siječnja 2016., kada će službene nominacije biti i objavljene.