GOSTOVANJE PRODUCENTICE ANITE JUKA NA ASIAN FILM MARKETU U BUSANU

European Film Promotion je odabrao producenticu Anitu Juka kao jednu od devet europskih producenata za sudjelovanje na Asian Project Market, koji se održava u sklopu 24. Međunarodnog filmskog festivala u Busanu, koji se održava od 3. do 12. listopada. 

European Film Promotion odabire devet europskih producenata koji će sudjelovati na Asian Project Marketu s ciljem ostvarivanja novih koprodukcija između Europe i Azije. Pozvani europski producenti imat će prilike upoznati i razgovarati o suradnji s producentima i redateljima iz Azije, čiji projekti su izabrani među 29 službenih projekata u razvoju na najvećem koprodukcijskom marketu u Aziji. Cilj ovog umrežavanja je poticanje koprodukcija i povezivanje europskih i azijskih producenata.

Osim na Asian Project Marketu, Anita Juka imat će prilike prisustvovati i na marketu za intelektualno pravo u filmskoj industriji (E-IP), a European Film Promotion u suradnji s EAVE-om priredio je program za producente koji uključuje masterclassove, predavanja i primjere uspješne prakse azijsko-europskih projekata. Asian Project Market održat će se od 6. do 8. listopada u Južnoj Koreji, a svake godine privuče više od 1.500 filmskih profesionalaca iz cijeloga svijeta.