Hollywood Reporter preporučio "Ti mene nosiš": Ovo je jedan od favorita iz sjene za Oscara

Na popisu "favorita iz sjene" Hollywood Reportera koje se isplati pogledati među kandidatima za Oscara na stranom jeziku našao se i film "Ti mene nosiš" Ivone Juke, koji je crnogorski kandidat za najpoznatiju filmsku nagradu.

Film je opisan kao emocionalno snažna drama u stilu filmova "Sudar" i "21 gram" te "samouvjeren prvijenac" u kojem se isprepliću životne priče triju žena različitih generacija koje žive u glavnom gradu Hrvatske.

Uz film "Ti mene nosiš" na popisu su se našli i rumunjski "Bravo!" Radua Jude, islandski "Ovnovi" Grimura Hakonarsona, austrijski horor "Laku noć, mamice" Veronike Franz, norveški "The Wave" Roara Uthauga, pakistanski "Moor" Jamija – Jamsheda Mahmooda Raze, južnokorejski "Throne" Leea Joon-ika, poljski "Jedanaest minuta" Jerzyja Skolimowskog, singapurski omnibus "7 letters" i drugi.
Ovo nije prvi put da Hollywood Reporter spominje ovaj film. Krajem kolovoza nakon prikazivanja na Sarajevom Film Festivalu, predvidio mu je uspjehe na festivalima i oscarovski potencijal.

"Ti mene nosiš" snimljen je u koprodukciji sa Slovenijom, Srbijom i Crnom Gorom, sniman je na više od devedeset lokacija sa sedamdesetak glumaca iz Hrvatske i regije.

Više na - http://www.hollywoodreporter.com/gallery/oscars-foreign-language-dark-horses-832806/12-montenegro-you-carry-me-ivona-juka