OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE NA EDUKATIVNOJ FILMSKOJ RADIONICI - „PRONAĐI SVOJU PUBLIKU“

Otvorena medijska grupacija i tvrtka 4 film objavljuju natječaj za prijavu za nadolazeću edukativnu filmsku radionicu „Pronađi svoju publiku“ koja će se održati u Zagrebu.

Radi se o trodnevnoj radionici namijenjenoj producentima i ostalim filmskim profesionalcima koji se žele informirati i obrazovati u pogledu razvoja projekta kroz sve faze produkcije, o zelenoj produkciji (green filmmaking) i društveno osviještenom filmskom stvaralaštvu. Cilj radionice je i educirati filmske profesionalce o tome kako pozicionirati svoj projekt na filmskom tržištu.

Radionica će se održati tijekom 3 dana od 23. do 25. lipnja 2023. u Zagrebu.

Mentori na radionici su:

Rose Troche je poznata američka nagrađivana scenaristkinja, redateljica i producentica. Radila je na serijama poput Six Feet Under, Ugly Betty, Black Lightning, Vida, Sorry For Your Loss, How To Be A God Central In Florida, Zoe’s Extraordinary Playlist, Shameless, Walking Dead i Ginny i Georgia.

David Pollard je suosnivač i izvršni direktor Workplace Pride Zaklade koja predstavlja LGBTIQ+ mrežu u više od 100 istaknutih međunarodnih tvrtki i organizacija te teži većem LGBTIQ+ uključivanju na radnom mjestu.

Zsófia Szemerédy i Julia Tordai iz Green Eyes Production su producentice i stručnjakinje za održivost i zelenu produkciju (green filmmaking).

Pronađi svoju publiku je interaktivna radionica u sklopu koje će sudionici:

  • Naučiti sve o različitim fazama produkcije filmova te pozicioniranju svog filma na filmskom tržištu
  • Kako pronaći publiku za svoj projekt, marketing, prodaju i distribuciju filmova u smislu pozicioniranja - od međunarodne prodaje, festivala do nacionalnih strategija prikazivanja
  • Naučiti o zelenoj produkciji (održiva filmska produkcija koncept je filmske proizvodnje s posebnom brigom za ekološka, ​​ekonomska i društvena pitanja. Održivost u filmskoj produkciji uključuje društveno i ekološki odgovorno donošenje odluka u pretprodukciji i produkciji filma.)
  • Naučiti o društveno osviještenom filmskom stvaralaštvu u trendu s drugim umjetnostima i globalnim svakodnevnim zbivanjima koja utječu na velik dio čovječanstva (prava manjina, pandemija COVID-a 19, eskalacija sukoba i slično).

Natječaj je namijenjen hrvatskim filmskim profesionalcima i studentima iz područja filmske umjetnosti.

Za prijavu na radionicu molimo da ispunite kratku anketu na linku:

https://forms.gle/AzjfiFcBv5kHcXyV9

Prijava i sudjelovanje na radionici je besplatno. Za više informacija o radionici slobodno se javite na e-mail: office@4film.hr

Rok za prijavu je 16. lipanj 2023.

Radionica Pronađi svoju publiku podržana je od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.