Producentica Anita Juka članica žirija na 35. Varšava Film Festivalu!

U tijeku je održavanje 35. Varšava Film Festivala u Poljskoj na kojemu se prikazuju novi igrani i dokumentarni filmovi različitih žanrova iz cijeloga svijeta.

Ovaj festival se prvi puta održao 1985. godine te se od tada održava svake godine u listopadu. Varšava Film Festival je s vremenom postao prepoznat od strane Međunarodne udruge producenata kao festival koji okuplja međunarodno priznate filmske profesionalce diljem svijeta te stoji uz rame poznatim filmskim festivalima poput onih u Cannesu, Veneciji, Berlinu, Locarnu, San Sebastianu, Karlovy Vary, Tokiju, Moskci, Mar del Plata, Montrealu, Šangaju, Cairo, Goa, i Tallinnu. Ovogodišnji festival je započeo 11.10. te završava 20.10.2019.

Naša producentica Anita Juka ima čast sudjelovati na ovogodišnjem Varšava Film Festivalu kao članica žirija u glavnoj natjecateljskoj kategoriji. U žiriju su scenarist i redatelj Piotr Domalewski iz Krakowa koji ima mnogobrojne filmske uspjehe iza sebe. Mogu se izdvojiti nagrade Jan Świderski 2010. godine i Jacek Woszczerowicz za ulogu Teda Bundyja u predstavi "Versus". Popularnost je stekao i glumom u filmovima i TV serijama poput "Barwy szczęścia" (2007), "Vrijeme časti" (2010) i "Historia Roja" (2016). Tijekom studija režirao je nekoliko nagrađivanih studentskih filmova, uključujući i "Stranger" (2013). Njegov dugometražni debi, redatelj, "Tiha noć" (2017.), osvojio je nagradu Zlatni lavovi na filmskom festivalu u Gdyniji. U žiriju je također Johan Karrento iz Finske koji ima zavidnu dugogodišnju karijeru od 20 godina tijekom koje je ponajviše radio kao nezavisni producent, redatelj i scenarist snimajući kratke dokumentarne i igrane filmove, umjetničke instalacije i TV serije. Njegov dokumentarni film ”Putting Lipstick on a Pig” (2018.) pobijedio je u konkurenciji dokumentarnih filmova na 34. Varšavskom filmskom festivalu.