Producentska tvrtka 4film osigurala sredstva u sklopu Potprograma MEDIA za razvoj skupnih projekata

U okviru poziva EACEA 18/2019 zaprimljeno je ukupno 147 prijava iz 27 zemalja članica Potprograma MEDIA, a potpora je odobrena za 71 projekt s ukupnim iznosom od 12,477.925 eura. Hrvatska se, uz još 21 članicu Potprograma MEDIA, našla na listi zemalja s čak dvije prijave skupnih projekata. Hrvatskim je prijaviteljima osigurana tako potpora u ukupnom iznosu od 301.254 eura!

Producentska tvrtka 4Film d.o.o. osigurala je sredstva za razvoj četiri projekata što je ujedno i jedan od najvećih rezultata domaće filmske produkcije.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) projekt je ocijenila sljedećim riječima:

„Predstavljeni skupni projekti su raznoliki, dobro strukturirani i privlačni stranim tržištima jer iskorištavaju prednost interesa izazvanog događanjima na području Balkana. Kvaliteta prijavljenih projekata je dobra, s time da svaki projekt sadržava obećavajući kreativni potencijal. Igrani film kombinira žanrove koji se bave temom rata i odrastanja te posjeduje visok dramski potencijal i snažnu naraciju. TV serija ujedinjuje elemente noira i trilera pod okriljem snažnog feminističkog pristupa, zanimljiv razvoj likova te privlačan vizualni dizajn. Kreativni je tim iskusan i zna kako privući financijska sredstva i umrežiti se s partnerima. Produkcijski proračun djeluje prihvatljivo.“