'Ti mene nosiš' osvojio nagradu za najbolji film na LET'S CEE Film Festivalu

Ovom nagradom prvi dugometražni film Ivone Juka potvrdio je da se radi o jednom od najboljih filmskih ostvarenja hrvatske kinematografije u posljednjih 20-ak godina.
 
Svečanom dodjelom nagrada u subotu, 10. listopada 2015., završio je LET'S CEE Film Festival, koji se od 01. do 11.10. održavao u Beču, a koji okuplja najistaknutije filmske naslove iz područja centralne i istočne Europe. Najboljim filmom u velikoj i kvalitetnoj konkurenciji festivala izabran je „Ti mene nosiš“, redateljice Ivone Juka u produkciji 4Filma.
 
U službenoj konkurenciji festivala za najbolji film su se između ostalih našli i „Zvizdan“, „Ničije dijete“, film nastao u hrvatsko-srpskoj ko-produkciji, rumunjski kandidat za nagradu Oscar „Aferim!“, poljski film „Body“ koji je ove godine na filmskom festivalu u Berlinu osvojio Zlatnog medvjeda za režiju te mnogi drugi. Samim time uspjeh filma Ivone Juka još više dobiva na važnosti i potvrđuje tezu da se radi o uistinu vrhunskom filmskom ostvarenju.
Ovo je sedma nagrada hvaljenom filmu Ivone Juka, nastao u ko-produkciji Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Srbije, koji je osim četiri Zlatne Arene na Pula Film Festivalu osvojio i Zlatnu Mimozu za najbolju režiju u Herceg Novom te Grand Prix za najbolji film na Avvantura Film Festivalu ostavljajući uvijek odličan dojam na struku i gledatelje.
 
Nakon svoje austrijske premijere, „Ti mene nosiš“ iz Beča putuje putuje prema Indiji, gdje se održava jedan od najpoznatijih svjetskih filmskih festivala International Film Fest of India, Goa, a na festivalskom putu naći će se i Filmfest München te najvažniji srpski filmski festival – Fest. Međutim, najveći izazovi tek slijede – „Ti mene nosiš“ kreće u utrku za European Film Award te prestižnog američkog Oscara.