Paulina Križić

Koordinatorica produkcije

Paulina Križić je koordinatorica produkcije u tvrtci 4film d.o.o.. Radila je kao koordinatorica produkcije na brojnim igranim i kratkometražnim projektima, kao i na TV serijama, promotivnim kampanjama i reklamama.

Njezina filmografija uključuje rad na promotivnoj televizijskoj kampanji igranog dugometražnog filma "Ti mene nosiš", redateljice Ivone Juke, prvog hrvatskog filma dostupnog na Netflixu, kao i kandidata za Oscara na stranom jeziku 2015. Bila je producentica dugometražnog dokumentarnog filma „Tata od formata“, projekta Centra za kulturnu djelatnost. Izradila je i napisala nekoliko kratkih i igranih animacija, poput „Tajno blago Panonije“ (2D animacija), „Otpad nije smeće“ (2D / 3D animacija) „Solo mama Solo tata“, „Živjeti samostalno“ i „Trgovanje ljudima “. Producirala je nekoliko medijskih kampanja za NGO sektor s ciljem podizanja svijesti javnosti o pravima žena, očuvanju okoliša, manjinskim pravima, temama dječje sigurnosti u suradnji s Zakladom Fridrich Ebert Stiftung, Otvorena medijska grupacija i Hrvatski vatrogasni savez. Na primjer, najzapaženije medijske kampanje su „Radnička prava“ i „Decentralizacija“.

Paulina je bila dio EURODOC-a 2020. i izabrana je među 130 prijava s dugometražnim dokumentarnim filmom "Obalno šetalište". EURODOC je godišnji program obuke osmišljen za europske producente dokumentarnih filmova koji žele poboljšati razvojnu fazu svojih projekata na međunarodnom tržištu.

Unutar 4 filma također je odgovorna za prijave na nacionalne i međunarodne pozive, javne natječaje i EU pozive namijenjene financiranju filmske i dokumentarne produkcije.

Trenutno radi na produkciji dokumentarnog filma „Obalno šetalište“ u režiji Silvija Mirošničenka i razvoju dokumentarnog filma „Biti u rodu s Johnom Malkovichom“ u režiji Luke Mavretića.